1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire



Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Loodustooted ennetavad haigusi

Viiekümnendates eluaastates naine hakkas kurtma väsimust ja valu südame piirkonnas.

«Vererõhk oli tal korras ja muid nähtavaid südamekahjustusi ka ei olnud,» räägib kardioloog Ester Keba.

Arvestades naise vanust, mis toob kaasa südamehaiguste suurenemise riski, soovitas arst tal kasutada Folicaps Plus kapsleid, mis sisaldavad foolhapet, magneesiumi ning E-, B6- ja B12-vitamiini. Kolme kuu pärast olid kaebused taandunud.

Säästab veresooni

Ester Keba rõhutab, et Folicaps Plus pole mingi imerohi, aga sellest võib haiguse ärahoidmisel päris palju abi olla.

Kui seni on südamehaiguste riskiteguriteks peetud põhiliselt kõrgvererõhktõbe ja vere ülemäära kõrget kolesteroolisisaldust, siis viimasel ajal pööratakse üha rohkem tähelepanu ka teistele näitajatele. Üks neist on homotsüsteiin.

«Homotsüsteiin on aminohape, mille liigne kogus suurendab vere hüübivust, tihendab arterite seinu ja sidekudet ning suurendab trombide tekke võimalust,» selgitab arst.

Valik on mitmekesine

Folicaps Plus kapslites sisalduv foolhape on tema sõnul tõhus kahjuliku ainevahetusprodukti homotsüsteiini lagundaja, B-vitamiinid aga toetavad foolhappe toimet.

«Foolhape on väga hea vereloomele,» lausub Keba.

«Varem olid meil kasutusel ainult aeviidi vitamiinid,» meenutab arst eakamatele inimestele tuttavaid pisikesi ümmargusi kapsleid, mis sisaldasid A- ja E-vitamiini, ning märgib: «E-vitamiin võimaldab lihastel ja närvidel töötada väiksema hapnikuhulgaga, suurendades sealjuures nende vastupidavust.»

Loodustoodete müügi konsultant Signe Kriisa ütleb, et praegu on saadaval kõikvõimalikke toidulisandeid, aga neid ei tohi tarvitada huupi ja lihtsalt igaks juhuks.

Ta hoiatab, et eriti usaldusväärsed ei ole need tabletid ja kapslid, mis sisaldavad kogu Mendelejevi tabelit. «Inimesel võib kümme häda kallal olla, alustada tuleb aga nendest, mis kõige rohkem vaevavad, ja kindlasti peab arstiga nõu pidama.»

Signe Kriisa sõnul on hea piirduda korraga vaid ühe tootega ja kindlasti tuleb selle võtmisel vahet pidada.

Ester Keba nendib, et praegu on veel õige aeg loodustoodetest abi otsida, sest kauplustes müüdavates importaedviljades on hulgaliselt kahjulikke kemikaale. Varsti aga on käes suvi ning oma peenra pealt on võtta salatit, kurki ja muud rohelist. «Siis võikski piirduda sellega, mis on potis, pannil ja salatikausis, ning toidulisandite tarbimist võiks alustada taas hilissügisel.»

RISKID

Veresooni kahjustavaid tegureid on Dr Keba sõnul palju:
• mitmesugused haigused (suhkurtõbi, kõrge vererõhk)
• ebatervislik toitumine
• vähene liikumine
• suitsetamine
• vanus

Autor:  Tiina Sarv

Artikkel on ilmunud maakonnalehes Sakala (06.06.2008)

Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:


Alejandra kommenteeris: 2012-07-23 23:00:17

Vshrqdok kommenteeris: 2012-07-25 01:46:39




 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee