1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire



Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Õllekõht

Tänapäeval müüdavad õllesordid on suhteliselt kaloritevaesed, näiteks 100 g heledat õlut annab joojale 165 kcal, samaväärne kogus tumedat õlut aga 200 kcal toiduenergiat. Seega klaas õlut kaalutõusu ei põhjusta.

Suhteline kaloritevaesus on tingitud sellest, et kaasaegsetes õlledes on vähe suhkruid. Müügil on ka niinimetatud dieetõlu, mille suhkrusisaldus on minimaalne. Et õlle suhkrusisaldust vähendatakse kääritamisega, siis on dieetõlus ka mõnevõrra rohkem alkoholi.

Õlle pideval liigtarbimisel, üle ühe liitri päevas, põhjustab see jook kindlasti rasvumist ja seda eriti keskealistel meestel. Põhjus on selles, et tavaliselt ei vähenda kroonilised õllejoojad saadud lisakalorite arvelt teiste toiduainete tarbimist. Lisades siia ka kehaliselt väheaktiivse eluviisi ja keskeast tingitud mõnevõrra madalama efektiivsusega ainevahetuse, ongi õllekõhu kujunemise põhjused selged.


"Pere joogid" U.Kokassaar, T.Vihalemm, M.Zilmer Tartu 2000
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:


Ei usu kommenteeris: 2012-04-26 11:35:08




 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee