1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis
Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Mis on sinu suurimaks stressiallikaks tööl?
Suhted töökaaslaste või ülemusega
Mure töökoha säilitamise pärast
Halvad töötingimused
Pingeline töö
Terviseprobleemid
Muu
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Bioloogiline kell tiksub ka meestel

Uurimus, mille järgi vanemate meeste lastel on suurem skisofreenia risk, viitab sellele, et nagu naistel, nii ka meestel tiksub bioloogiline kell.

Seni on tõestatud, et mida vanem naine, seda suurem on oht, et sünnib haige laps. Kuid sama risk kehtib ka meeste kohta, selgub uurimusest, mille tulemused avaldati ajakirjas Archives of General Psychiatry.

Uurimus valmis Columbia ja New Yorki ülikooli teadlaste ning Iisraeli tervishoiuministeeriumi koostöös. Tulemuste saamiseks uurisid teadlased terviseandmeid ligi 88 tuhande inimese kohta, kes olid sündinud Jeruusalemmas aastatel 1964-1976.

Alla 25-aastaste lapsed tervemad

Selgus, et 45-49-aastaste meeste lastel oli kaks korda suurem tõenäosus haigestuda skisofreeniasse, võrreldes alla 25-aastaste meeste lastega. Üle 50-aastaste meeste lastel risk kolmekordistus.

Uurimuse korraldajate sõnul on tulemused üksnes jäämäe tipp ja edaspidi kavatsevad nad uurida, kuidas mõjutab isa vanus laste tervist laiemalt, samuti järglaste haigestumist vähki ja südamehaigustesse.

Teadlaste hinnangul põeb skisofreeniat umbes 1% maailma rahvastikust. Haigus seisneb peamiselt reaalsustaju häires, haigustunnuste hulka kuuluvad hallutsinatsioonid ja luulumõtted. Skisofreenia põhjusteks peetakse nii geneetilisi kui keskkonnast tingitud tegureid.

Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee