1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis
Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Mis on sinu suurimaks stressiallikaks tööl?
Suhted töökaaslaste või ülemusega
Mure töökoha säilitamise pärast
Halvad töötingimused
Pingeline töö
Terviseprobleemid
Muu
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Kõnekas jalakeel

Kui tervis kipub käest minema või ihkad lihtsalt paremat enesetunnet, hakka varbaid väänama ja/või taldu mudima. Koondab ju labajalg palju närve ja organismi olulisi funktsioone mõjutavaid refleksipunkte.

Tinglikult võib jalalabale joonistada kogu inimkeha koos luude, liikmete, lihaste ja elunditega. Et tervist taastada, tuleb stimuleerida jalalabal seda osa, mis on seotud probleemse organiga. Laias laastus seostatakse pöiapadjakestega hingamiselundeid, tallavõlviga seedeelundeid, kannaga istmikuosa, talla väliskülgedega jäsemeid ja talla sisekülgedega selgroogu.

Enne talla hõõrumist pöidlaga tasub sama teha varvastega, kuna iga varvas on seotud teatud elunditega. Näiteks suurt varvast väänates mõjutad pead ja maksa, luid ja liigeseid. Teine varvas on seotud mao ja lihastega. Kolmas varvas toetab immuunsüsteemi, südant ja vereringet. Neljandat varvast mudides avaldad toimet ainevahetusele – sapile, kopsudele, lümfiringele ja soolestikule. Viies varvas mõjutab vedelikuainevahetust – neerusid ja kusepõit, aga ka hormoone, närve ja immuunsüsteemi. Et negatiivsus energiakanalitest kaoks, aitab, kui iga varvast 2–3 minutit mudida, neid päri- ja vastupäeva keerutada. Valu ei tasu seejuures karta, sest kui lubad endale väiksegi piitsutuse ja sedakaudu eneseületuse, tunned end pärast veelgi paremini.

Peavalu

Masseeri põhjalikult läbi suure varba padjake, kõigepealt paremal, seejärel vasakul jalal. Eri tüüpi valude korral aitab ka, kui masseerid mõlemal jalal suure, teise ja kolmanda varba otsi (aju refleksid) ning teise ja kolmanda varba alumisi osi (silmad ja kõrvad). Hambavalu leevenduab kõigi varvaste külgede mudimine.

Külmetus

Nii külmetuse kui ka näiteks hingamisteede hädade korral aitab immuunsüsteemi tugevdamine. Selleks mudi mitu korda päevas põhjalikult varbavahesid. Nohu puhul masseeri suure varba pealmist poolt ja sisekülge.

Seedehäired

Seedimise parandamiseks võta käsile jalatalla kõige sügavam ja pehmem osa. Stimuleeri oma kõhu, peen- ja käärsoole refleksipunkte mõlema jala tallal ringjate liigutustega päripäeva. Seedimise parandamiseks stimuleeri hoolikalt teist ja neljandat varvast.

Seljahädad

Toeta pöid teise jala põlvele ning masseeri talla sisekülg pöidlaga korralikult läbi. Alusta paremast jalast ja tee siis sama vasaku talla siseküljega. Stimuleerimist alusta "peast" ehk suure varba välisküljest. Pöidla alla jäävad kuni suure varba lõpuni kaelalülipunktid. Mööda külge kanna poole liikudes mudid läbi turjaosa, selja keskosa, vöökoha ning ristluupiirkonna. Kui pinged ja valu on õlavöötmes, kätes või jalgades, stimuleeri talla väliskülge, alustades väikesest varbast.

Põiepõletik

Kui oled hädas põiepõletikuga, masseeri põie, kusejuhade ja neerude refleksipunkte, mis asuvad tallal jalavõlvi kohal.

Unetus

Masseeri pöidlaga punkti suure varba taga – see on aju hüpotalamuses asuvat tillukest epifüüsi e käbinääret mõjutav punkt, mis reguleerib su une/ärkveloleku tsüklit. Leides valusama punkti, mudi seda kauem.

Artikkel on ilmunud ajakirjas "Üks" (6/2007)
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee