1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Ma kardan kõige rohkem
vaime
ämblikke
madusid
konni
hiiri
pimedust
teisi inimesi
suhtlemist
autosõitu
muud
Koostööpartnerid



Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Kohv ei sobi ärevushäiretega inimestele

Ärevushäiretega inimesed võiks vähem kohvi juua, sest kohv võib soodustada tundlikel inimestel näiteks paanikahoo vallandumist, kirjutab terviseportaal WebMD.

“Kofeiin on üks levinumaid ärevust tekitavaid aineid, mida me iga päev tarvitame,” ütles Vernon Neppe Seatlle’i neuropsühhiaatria instituudist. Tema sõnul võib närvisüsteemi stimulant kofeiin põhjustada närvilisust ja isegi hirmu ka täiesti tervetel inimestel. Aga inimestel, kellel on eelsoodumus ärevusele, võib kofeiin esile kutsuda kuumahoogusid, südame puperdamist ja kõminat kõrvades – kõik need märgid viitavad võimalikule paanikahoo puhkemisele.

Kolm ametlikku “kohvihaigust”

Kofeiini mõjuvõimu peetakse nii tugevaks, et Ameerika psühhiaatrite liit on lisanud ametlike diagnooside ritta kolm kofeiiniga seotud häiret: kofeiinimürgistus, kofeiiniga seotud ärevus ja kofeiiniga seotud unehäired.

Paanikahoogu iseloomustatakse ootamatute ja tugevate hirmuepisoodidega, millega kaasnevad paanika kehalised sümptomid - valu rinnas, südame puperdamine, hingeldamine, peapööritus.

Jaapani teadlaste uurimuse järgi teatasid 65 ärevushäireid põdevat inimest 535-st, et neil on vähemalt üks paanikahoog tekkinud kofeiini tarvitamise järel. Tokyo ülikooli teadlased leidsid ka, et inimestel, kellel on olnud kofeiinist tingitud paanikahooge, algas häire nooremas eas kui neil, kelle paanikahood pole kofeiini tarbimisega seotud.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee