1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Mis on sinu suurimaks stressiallikaks tööl?
Suhted töökaaslaste või ülemusega
Mure töökoha säilitamise pärast
Halvad töötingimused
Pingeline töö
Terviseprobleemid
Muu
Koostööpartnerid



Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Kurnav kontoritehnika

Kontoritehnikast põhjustatud tervisehäireid on vähe uuritud ning saadud tulemusedki on vastakad. Näiteks ei saa üheselt väita, et laserprinteri tooneris leiduvad kantserogeensed ained tekitavad kindlasti vähki. Teoreetiline võimalus on, aga tõestus puudub.

Koopiamasin ja osoon

Koopiamasin tekitab töötades mõnevõrra osooni, kuid mitte nii palju, et põhjustada osoonimürgitust.

Kõrge temperatuur masinas, mõningane ultraviolettkiirgus ja elektromagnetväli panevad osooni reageerima paljude teiste õhu komponentidega. Seega peetakse osoonist rääkides silmas ka tema produkte: lämmastikdioksiidi, aldehüüde jt süsivesinikud, mis üheskoos ärritavad tugevalt hingamisteid.

Tõsisemaks hädaks kui need gaasid, peetakse koopiamasina toonerist lenduvaid osakesi, mis samuti kutsuvad esile hingamisteede ärritust ja võibolla isegi kasvajalisi protsesse.

Arvuti ja elektromagnetväli

Kuigi iga ülitundlikkus pole veel allergia, võiob seda esineda ka arvuti suhtes. Põhjuseks elektromagnetväli, mis ümbritseb mistahes masinaid. Kui arvate, et teie ebamugavustunde põhjuseks on just arvuti, istuge kaugemale. Eemaldudes magnetvälja tekitajast vähendate selle mõju. Reaktsioonina magnetväljale võib tekkida naha ja silmade ärritus, punetus. Arvutiga seonduvatest hädadest on sagedasim probleem silmadega, sest just silmad töötavad kõige intensiivsemalt. Silma, samuti nina ja suu limaskesta ärritab ka elektrostaatilisse välja kogunev tolm.

Liim ja allergia

Allergiat võib esineda sünteetiliste ainete, isegi plastmasside suhtes, mille ärritav toime sõltub materjali kvaliteedist. Uuemad materjalid on olnud laialt kasutusel suhteliselt lühikest aega ning naha ülitundlikkust nende vastu on vähe uuritud. Teoreetiliselt võib isegi arvutihiir kutsuda esile ärritusnähte, kuigi keegi pole seda veel tõestanud.

Sa ei saa kasutada sahtlis vedelevat lima ja tekstikorrektoreid? Proovi mõnda teist marki, sa ei tarvitse olla allergiline kõige toodete vastu.

Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee