1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Mis on sinu suurimaks stressiallikaks tööl?
Suhted töökaaslaste või ülemusega
Mure töökoha säilitamise pärast
Halvad töötingimused
Pingeline töö
Terviseprobleemid
Muu
Koostööpartnerid



Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Kas vistrikest tekkinud armid jäävad kogu eluks?

Akne on vastik! Ja teadmine, et pea igaühel on vistrikud, ei lohuta sugugi! Ning armid, mis pärast nahale jäävad, teevad asja veel hullemaks – kõigepealt tuli kannatada vistrike pärast, nüüd armide tõttu!

Et mõista, miks armid tekkivad, pead sa üht-teist teadma akne kohta. Akne tähendab vistrikke, mille põhjuseks võivad olla hormoonid, suurenenud rasunäärmed ja rasu teke näonahas ning teatud bakterid. Tavaliselt esineb vistrikke näol, kaelal ja turjal ning rinnal.

Aknet on mitut liiki:
kerge akne, mille puhul ilmuvad nahale valge või musta tipuga vistrikud. Need võivad ilmuda millal iganes (enamasti kõige ebasobivamal hetkel, just enne koolipidu või klassi pildistamist).

Mõõdukas akne, mille puhul ilmuvad nahale punetavad ja põletikulised vistrikud, mida nimetatakse paapuliteks. Vahel on näha, et nad sisaldavad mäda, siis nimetatakse neid pustuliteks.

Raske akne, kus nahale tekivad noodulid ehk sõlmekesed – suured valulikud, punetavad ja mädaga täidetud õõned. Need jätavad kõige enam püsivaid arme.
Mida tõsisem akne vorm, seda suurema tõenäosusega jätab ta arme. Parim viis neid vältida või neist lahti saada on kiiresti aknet ravima hakata.

Keda uskuda?

Võimalusi armidest lahti saada on mitmeid. Sõbrad-tuttavad võivad soovitada sulle erinevaid naha koorimismeetodeid, maske, kreeme, massaazhe ja kümneid imevõimalusi. Ise neid kõiki enda peal katsetama hakata ei ole mõtet, tulemuseks võivad olla veel hirmsamad armid, millest enam kunagi lahti ei saa.

Mida siis teha?

Kõige õigem teguviis oleks pöörduda arsti poole.

Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:


Natalja kommenteeris: 2009-02-24 17:34:48

Ann kommenteeris: 2010-06-03 22:38:51

Rauno kommenteeris: 2010-12-31 18:07:45

 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee