1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Mis on sinu suurimaks stressiallikaks tööl?
Suhted töökaaslaste või ülemusega
Mure töökoha säilitamise pärast
Halvad töötingimused
Pingeline töö
Terviseprobleemid
Muu
Koostööpartnerid


Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Probleemne abielu võib suurendada südamehaiguste riski

Toronto ülikooli teadlaste tehtud uurimuse kohaselt leiab selline väide kinnitust

Peale selle, et tööstressi seostatakse südamehaiguste ja kõrge vererõhuga, näitab Kanada teadlaste uurimus, et ka probleemses suhtes olevatel inimestel väheneb südame töövõime ja tõuseb vererõhk.

Tulemused, mis avaldati Archives of Internal Medicine’is, kinnitavad varasemate uurimuste tulemusi, mille kohaselt mõistvad kaaslased ja isegi lemmikloomad mõjuvad südamele hästi.

Kanadalaste uurimuses oli vaatluse all üle 100 inimese, kes elasid koos partneriga ja kelle vererõhk oli normist kõrgem juba uurimuse alguses. Osalejad, kelle keskmine vanus oli 47, täitsid detailse küsimustiku, mis puudutas abielu kvaliteeti. Siis mõõdeti nende vererõhku ja uuriti südametööd ultraheliuuringu abil.

Kolm aastat hiljem täitsid nad uuesti küsimustiku abielu kvaliteedi kohta ja lasid mõõta vererõhku. See oli madalam neil, kes pidasid oma abielu õnnelikuks, teatas uurimuse läbi viinud professor Brian Baker. Tal on plaanis teha saadud tulemuse kinnitamiseks veel uurimusi ja kaasata neisse ka normaalse vererõhuga inimesi.

Lääne-Ontario ülikooli professor Robert Petrella, kes ei olnud uurimusega seotud, kinnitas, et abielu võib tõesti olla stressor. Petrella soovitas edaspidi uurida, kas perenõustamine võiks aidata vererõhku langetada.

Terviseportaal/WebMD

Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:


Erinwusi kommenteeris: 2012-10-29 08:58:57




 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee